Bonte knaagkever wordt aangepakt

Dat was even schrikken vorige week toen molenaar Math Beeren van de Sint-Jansmolen in Stramproy aan de bel trok met de mededeling dat in de linkervoorstijl van de Jansmolen vermoedelijk de bonte knaagkever, of andere ongenode gast, actief was. Math had in de molen sporen aangetroffen die dit vermoeden deden opkomen.

Onmiddellijk heeft het bestuur van de Molenstichting Weerterland alle signalen op rood gezet en werden er in samenspraak met de gemeente Weert en met Adriaens Molenbouw Weert afspraken gemaakt om de kwestie grondig te bestuderen. Zodoende kon maandag al een grondig onderzoek naar de mogelijke problemen worden uitgevoerd.

Daarbij bleek dat de bonte knaagkever inderdaad op één plek in de molen sporen in het hout van de voorstijl heeft nagelaten. Aanleiding voldoende om het probleem zo snel mogelijk grondig aan te pakken. Op de plek waar de kever zit, volgt bestrijding en de hele molen krijgt bovendien ook een houtwormbehandeling. Iets dat door Adriaens Molenbouw Weert zal worden uitgevoerd. Waardoor de knaagkever en andere ongenode gasten niet de kans krijgen om zich verder aan het houtwerk van de Sint-Jansmolen tegoed te doen.

Zodat we het hele probleem zo snel mogelijk weer kunnen vergeten en onderstaande montage misschien leuk is als aandenken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.