Limburgse Molenpenning voor een bevlogen molenaar

De Limburgse Molenpenning 2010, de tweejaarlijkse prijs van de Molenstichting Limburg, is toegekend aan vrijwillige molenaar en molenaar instructeur Jac Nijs van molen De Nijverheid in Stramproy.

De speciale onderscheiding werd zaterdag aan de start van de Limburgse Molendagen in aanwezigheid van veel molenaars, vrienden, cursisten en oud cursisten van Jac Nijs in Stramproy door voorzitter Peter Willekens van de Molenstichting Limburg uitgereikt.
Ook het voltallige bestuur van de Molenstichting Limburg en een aantal bestuursleden van de Molenstichting Weerterland waren daarbij, net als veel familieleden van Jac en Els Nijs en buren van de molen De Nijverheid aanwezig,

Voorzitter Willekens memoreerde dat de band van Jac Nijs met molen De Nijverheid, in de volksmond in Stramproy niet voor niets “Molen van Nijs” genoemd, een band van vele jaren is. Al van kindsbeen af was Jac Nijs nauw bij deze molen betrokken en de laatste 40 jaar draait en maalt hij met grote regelmaat op deze stenen beltmolen aan de rand van Stramproy.

Ook is Jac Nijs als jarenlang betrokken bij het Gilde van Vrijwillige Molenaars dat zorgt voor de opleiding van nieuwe vrijwillige molenaars. Daarbij is Jac Nijs vooral een man van de praktijk en minder van de droge theorie. Bovendien weet hij zijn lessen steeds met veel humor te presenteren zodat er ook heel regelmatig een bulderende lach opklinkt tijdens de zaterdagochtenden dat Jac Nijs op De Nijverheid vrijwillige molenaars in spé opleidt.  Kortom een bevlogen molenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.