Weer tegenvaller bij Annamolen Keent

Opnieuw zijn we bij de werkzaamheden voor de restauratie van de Sint Annamolen van Keent met een tegenvaller geconfronteerd. Was het eerst de lange spruit die in een erg slechte staat verkeerde en die door houtrot zodanig verzwakt was dat vervanging onontkoombaar was, nu blijkt ook de korte spruit van de Sint-Annamolen in een erbarmelijke staat te verkeren. Vervanging is volgens Adriaens Molenbouw Weert beslist noodzakelijk. 
  
Inspectie van de korte spruit deze week door medewerkers van Adriaens Molenbouw ter voorbereiding van het steken van de nieuwe roeden en de nieuwe lange spruit maakte duidelijk dat het ook met de korte spruit erg slecht gesteld is. In overleg met de gemeente Weert is daarop besloten om te bezien of de vervanging van de korte spruit op 30 september gelijktijdig met de vervanging van de lange spruit en de roeden, haalbaar is. Dat zou dan in ieder geval als voordeel opleveren dat voor het steken van een nieuwe korte spruit een dure hydraulische kraan extra moet aanrukken. Ook kunnen de werkzaamheden aan de kap, staart en roeden dan na 30 september verder ongehinderd doorgaan.
De planning is dat de nieuwe roeden en lange spruit donderdag 30 september worden geplaatst. Om 07.30 uur wordt begonnen met het verwijderen van de oude roeden en de lange spruit. Daarna worden de nieuwe onderdelen geplaatst en gestoken. Bedoeling is nog steeds dat de hele restauratie uiterlijk in de week van 20 november is afgerond. Dan willen we als Molenstichting Weerterland de Sint Annamolen, vooruitlopend op de feestelijke afsluiting van het hele restauratieproject voor de 4 molens in mei 2011, met een molen meel-, maal- en bakdag ingebruiknemen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.