Klaar voor NLDoet

_D201641

NLDoet, de onder auspiciën van het Oranjefonds georganiseerde vrijwilligers-klusdag, staat weer voor de deur. Ook Molenstichtring Weerterland heeft weer NLDoet projecten die we zaterdag aanpakken.

Op de Sint Annamolen aan de Keenterstraat komt een groep oude bekenden van de Rotary Weert klussen. Zij waren al eerder bij de molen van Keent tijdens NLDoet actief. Zaterdag staat er voor de klussers het nodige buitenwerk en binnenwerk te wachten. De molenbelt moet geëgaliseerd worden, de tuin aan de voet van de belt langs de Bocholterweg krijgt een opknapbeurt en wordt voor een fleurige, kleurrijke zomer klaargemaakt. Compleet met een bijen- en vlindervriendelijk zaadmengsel dat we gaan inzaaien. Ook wordt een deel van de beukenhaag vervangen en er komt ook een informatievitrine bij de molen te staan.

Binnen in de molen gaan de mensen aan de slag die bedreven zijn met kwatsen en verf. Want de invaart en de kazemat heeft ook een nieuwe laag verf nodig. Al met al een drukke maar we verwachten ook gezellige klusdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.