Nieuwe loodslabben voor Annamolen Keent

IMG_0872Molenklusser Wiel Verheijen heeft de afgelopen anderhalve week een belangrijke klus bij de Sint Annamolen uitgevoerd. De loodslabben op de aansluiting van het molenlichaam met de molenbelt waren in een erg slechte conditie. Daardoor waren er bij regenachtig weer en na een periode van sneeuwval steeds problemen met lekkage in de invaart van de molen.

Het probleem is nu verholpen. Klusser Wiel heeft de loodslabben grotendeels vervangen. Bovendien werden er enkele drainagebuizen gelegd, werd een afvoerputje en afvoerpijp die al vele jaren verstopt was, doorgestoken en is een tweede afvoerputje met afvoerpijp aangelegd. Ook werden de beschadigingen aan het stucwerk aan de voet van de molen hersteld en op een aantal plaatsen werd slecht stucwerk losgehaald en vervangen waarna ook de zwarte onderlaag een nieuwe lik verf kreeg. Tijdens NLDoet komende zaterdag wordt bovendien de molenbelt ge√ęgaliseerd en grotendeels opnieuw ingezaaid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.