Kunst & Ambacht

Het duurt nog enkele maanden voor het zo ver is, maar de voorbereidingen voor de Open Monumentendagen van september 2015 zijn gestart. Kunst & Ambacht is dit jaar het thema van deze twee dagen dat er landelijk en ook in het Weerterland tientallen monumenten de poorten openen. Een motto waar we, zeker als molenwereld, uitstekend mee uit de voeten kunnen.

De werkgroep die in Weert Open Monumentendagen organiseert.

De werkgroep die in Weert Open Monumentendagen organiseert.

Weert heeft de voorbije jaren naam gemaakt als een stad die tijdens Open Monumentendagen altijd voor een aansprekend programma zorgt. Niet voor niets staat Weert al enkele jaren in de top van de ranglijst van steden en monumenten die het meeste bezoekers trekken. Ook voor 2015 werkt de werkgroep die in Weert de Open Monumentendagen organiseert aan een aansprekend programma. De werkgroep wil bij ieder monument minstens één ambacht presenteren dat een rechtstreekse relatie met het betreffende monument heeft.

Ook de molens zijn daarbij uiteraard weer prima vertegenwoordigd. Zeker is al de deelname van de Wilhelmus Hubertusmolen en de Sint Annamolen Keent. Daarnaast zal ook molenbouwer Adriaens Molenbouw Weert de poorten van de werkplaats openen.     Bij de Wilhelmus Hubertusmolen wordt aandacht geschonken aan o.a. de Verdwenen Stadsmolens van Weert en de wandeling langs de plaatsen waar deze molens stonden. Bij de Annamolen van Keent worden mogelijk enkele ambachten gedemonstreerd die met de molens, het malen en met het ambacht van molenbouwer te maken hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.