Waar is de mayonaise

We kregen woensdag op de Sint Annamolen van Keent een groep schoolkinderen op bezoek. De jeugd zal later dit jaar de eerste communie doen. Het bezoek aan de molen  maakt deel van de voorbereidingen uit. Op de molen maken ze kennis met het malen van graan tot meel waarvan weer brood wordt gebakken. 

Een groep leerlingen van de basisschool op bezoek op de molen van Keent

Een groep leerlingen van de basisschool op bezoek op de molen van Keent

Na een introductiefilm over de molens, het malen en het bakken van brood als algemene kennismaking was het tijd voor de rondleiding met de molenaars Nuël van den Hurck en Chris Venner en de gidsen Louis Morre en Pierre Beenders.

Het leuke, spontane bezoek van bijna 2 uur werd afgesloten met het samen heerlijk genieten van lekkere verse zelfgebakken flensjes van pannenkoekenmeel die we op de Annamolen verkopen. De opmerking die ons allemaal bij blijft na vandaag is: “Waar is de mayonaise voor op de flensjes.” Dat wordt zeker een blijvertje.

De schoolkinderen leren dat er heel veel verschillende soorten graan zijn.

De schoolkinderen leren dat er heel veel verschillende soorten graan zijn.


Heeft u ook belangstelling in zo’n specifieke rondleiding helemaal op maat?
Neem dan contact met ons op via onze website www.molensinweert.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.