Schooljeugd maakt kennis met molen

Leerlingen van groep 7 van basisschool Molenakker kwamen vrijdag tijdens de klassendag in de aanloop naar de Open Monumentendagen een kijkje nemen op de Wilhelmus Hubertusmolen.
Molenstichting Weerterland had voor een kort informatief programma voor het bezoek aan de Wilhelmus Hubertusmolen aan de rand van de woonwijk Molenakker gezorgd. De kinderen kregen uitleg over het doel van een molen, de geschiedenis van de W.H-molen en over de speciale band die er tussen deze molen en de wijk waarin de meeste kinderen uit klas 7 wonen, bestaat. De wijk is immers naar de aanwezigheid van de molen vernoemd en de straten in de wijk verwijzen ook naar molentypes en onderdelen uit molens zoals Standaardmolen, Paltrokmolen, Penbalk of Korbeel. Ook werd een DVD over hoe een molen draait en maalt vertoond.
Vervolgens werd de hele molen van onder tot boven uitgebreid door de schooljeugd bekeken en de kinderen stelden bovendien tal van slimme vragen over de molen aan de drie bestuursleden van de Molenstichting die de rondleiding verzorgden.
Aan het eind van het bezoek kwam ook Weerts wethouder voor monumentenzorg Harrie Coolen even op visite. Hij deelde aan de kinderen een mooie en unieke bouwplaat met een schaalmodel van de monumentale Martinuskerk (een landelijk Top-100 monument) uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.