Toekomst voor de Weerter molens

De voorbije 10 jaar is er veel bereikt voor de molens in Weert en het Weerterland.  De molens,  gemeentelijk eigendom of particulier bezit, werden bijna allemaal gerestaureerd of kregen een forse opknapbeurt. En dank zijn de inzet van een aantal molenliefhebbers werden er nieuwe initiatieven rond de molens ontwikkeld. Daardoor groeide er op heel wat molens nieuw leven en nieuw elan.

toekomst

Nu  de periode van de grote restauraties achter de rug is, wordt het tijd om ons als Weerter molenwereld nadrukkelijk te oriënteren op de toekomst. Wat wordt die toekomst van de molens? Hoe gaan we de komende jaren om met de bedreigingen voor de molens?  Zien we die bedreigingen als uitdagingen of zeggen we “We weten het eventjes ook niet meer?”  En vooral blijven de molens toch vooral iets van een relatief kleine groep molenfreaks?  Of slagen we er in de molens een breder draagvlak te bieden en daarmee met een stevige basis terug te geven aan de gemeenschap? Zodat in pakweg 2025 de molens ook nog verzekerd kunnen zijn van vrijwilligers die zich willen inzetten voor het draaien, malen, beheer en behoud van de molens.

Lees hieronder de kijk van het bestuur van Molenstichting Weerterland op de uitdagingen die we de komende jaren mogelijk op ons molenpad zullen vinden en hoe wij denken daar mee om te kunnen gaan. Wij staan open voor alle reacties.

Een positeve toekomst voor de molens in het Weerterland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.