Nieuwe roeden voor Annamolen Keent

Onmiddellijk na de grote Weerter stadskermis kan Molenstichting Weerterland een nieuwe mijlpaal noteren.
Op donderdag 30 september, vlak voor het Limburgs Molenweekeinde, arriveert een grote kraanwagen bij de Sint-Annamolen van Keent.
Een deel van de dag is dan nodig om de bestaande roeden van de Annamolen te verwijderen en vervolgens nieuwe roeden te steken. Ook de lange spruit van de molen wordt gelijktijdig vervangen. Al met al een spectaculaire klus van Adriaens Molen Bouw uit Weert die ongetwijfeld het nodige bekijks zal trekken.
Met het steken van de nieuwe roeden bij de Sint Annamolen wordt een belangrijke stap gezet in de restauratie van deze molen. Na het ophekken van de roeden en het ook nog opnieuw helemaal schilderen van de molen is het tijd om de restauratie van de 4 gemeentelijke windmolens ook officieel af te ronden.
Een karwei dat al met al bijna 3 jaar heeft gevergd en dat dank zij de financiele inbreng van de gemeente Weert, de provincie Limburg en de Rijskoverheid mogelijk is geworden.

Tijdens de Limburgse Molendagen op 2 en 3 oktober kan de Sint Annamolen waarschijnlijk nog niet draaien. Maar bezoekers kunnen wel op deze molen een kijkje komen brengen en kunnen dan ook binnen in de molen zien hoeveel restauratiewerk er vooral achter de schermen voor iedereen vrijwel onopgemerkt de voorbije maanden heeft plaatsgevonden.

Bovendien presenteert de winkel van Isidorus zich tijdens dit Limburgs Molenweekeinde bij de Annamolen van Keent met allerhande bak- en meelproducten. Ook een ambachtelijke bakker is aanwezig om u uit te leggen welke verschillende meelstoorten er allemaal zijn en welke lekkernijen daarmee gemaakt kunnen worden. En er valt natuurlijk ook het nodige te proeven.

Dus noteer 30 september en 2 3n 3 oktober in uw agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.