Een fascinerend brok techniek

20150221_124906Molens zijn veel meer dan zomaar wat monumenten uit een inmiddels vervlogen verleden. Molens zijn meer dan fascinerende oude werktuigen. Machines die bol staan van een doordachte en al honderden jaren oude, nauwelijks te verbeteren, techniek. Machines die een stempel hebben gedrukt op het ontstaan en de ontwikkeling van Nederland en die ook anno 2015 nog bol staan van vernuft.

Ook in Weert bewezen vandaag molenaar Nuël van den Hurck (rechts) en onze nieuwe molengids Jos van Gend hoe ze nog altijd dien onder de indruk van deze techniek zijn. Ze gingen vandaag zozeer in hun ontdekkingstocht door de molen op, dat het leek of ze de omgeving rondom helemaal waren vergeten. Dat leverde deze toch wel markante foto op.

Je draai vinden op de molens kan dus enorm fascinerend zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.