Klassendag op molens

Komend weekend wordt in heel Europa de Open Monumentendag gehouden. Ook in Weert zetten zaterdag en/of zondag weer verschillende monumentale panden de deuren open voor bezoekers.

Dat betekent dat ook verschillende molens weer worden opengesteld en waar mogelijk ook zullen draaien.
De monumentendag begint dit jaar voor het eerst al op vrijdag met de speciale klassendag. Scholieren uit het basisonderwijs kunnen dan met een monument kennismaken. Alleen jammer dat deze klassendag voor het Zuiden zo slecht, in de eerste schoolweek na de zomervakantie, valt. Dus is er op de scholen nauwelijks of zelfs geen tijd geweest om zich goed op zo’n project voor te bereiden.
Toch ontvangt de Molenstichting Weerterland vrijdag leerlingen van groep 7 van de openbare basisschool Molenakker die op bezoek komen in de Wilhelmus Hubertusmolen. De kinderen krijgen wat algemene uitleg over molens en gaan dan op onderzoek in de molen.
Bovendien wordt om 10.30 uur het officiele startschot voor de Open Monumentendag in Weert door wethouder Coolen bij de Wilhelmus Hubertusmolen gelost met een speciale handeling die nog even een verrassing moet blijven.

Zaterdag kan men terecht op de molen De Nijverheid in Stramproy en ‘s middags ook in de mooi gerestaureerde Sint Annamolen van Tungelroy. Zondag bij de Annamolen van Tungelroy en de Antoniusmolen van Laar. De vrijwillige molenaar is blij met uw bezoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.