Stramproyer Kunstroute trekt veel deelnemers

Soms zijn er van die initiatieven waarvan je als stichting zegt:
“Hoe zijn ze op het idee gekomen? Wat een leuk project is dat!”

Dat geldt zeker voor de Stramproyer Kunstroute: een initiatief dat al een reeks van jaren bestaat en dat inmiddels in heel de regio een bekende naam heeft gekregen. Sedert twee jaar participeert ook de Molenstichting Weerterland, op bescheiden schaal, in dit initiatief. We bieden met veel genoegen de organisatie de mogelijkheid om bij onze molens in Stramproy ook beelden te exposeren. En met sukses.

Tijdens het eerste weekend van de Stramproyer Kunstroute op 21 en 22 augustus reden liefst 1.100 mensen de route langs een aantal expositie-locaties !

Ook bij molen De Nijverheid stapten talloze mensen af om de beeldententoonstelling en onze molen te bezichtigen. Zo komen, door een mooi initiatief waar wij als Molenstichting op kunnen inhaken, weer honderden mensen in contact met onze molens. Mensen die anders misschien nooit, of veel minder snel, op het idee zouden komen om een molen binnen te wandelen en te bezichtigen.

Als Molenstichting Weerterland moeten we alert zijn op dit soort initiatieven. Denk maar eens aan de wandelvierdaagsen, fietsvierdaagse De Peel, de jaarlijkse asperges-fietsroutes door onze regio, het kindervakantiewerk, auto-orientatieritten enz. enz. enz. Allemaal ideale mogelijkheden om als Molenstichting Weerterland bij aan te haken en onze molens open te stellen. Zeker weten dat dit de nodige Vrienden van de Molens zal opleveren.

Dus allemaal alert zijn op dit soort initiatieven en laat het het bestuur weten wanneer er ergens weer een evenement op stapel staat ! Wij kijken dan hoe we hieraan mee kunnen werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.