Samenfonds en Goedbezig Weert

Zaterdag vond in Weert op Het College de kick off van het Samenfonds0495 en van Goedbezig Weert plaats. Beide initiatieven zijn bedoeld om vrijwilligersorganisaties in Weert en omliggende gemeenten een handje met menskracht, raad en daad of financiële middelen te ondersteunen. Ook Molenstichting Weerterland is als organisatie die bijna volledig drijft op de inzet van vrijwilligers blij met beide initiatieven.

Vastleggen in volledig scherm 18-1-2016

Jongerengroep Enjoy Moesel komt bij de Molenstichting een ochtend of middag klussen in ruil voor een werkshop malen en bakken.

Het Samenfonds 0495 heeft als slogan Samen leven, Samen zorgen, Samen doen. In deze stichting werken een aantal organisaties als Punt Welzijn, Rick, Land van Horne, De Sponsorwinkel samen met als doel het mensen bij elkaar te brengen om zo het samen leven te verbeteren en te versterken. Dat kan door met raad en daad klaar te staan en personele, materiële, organisatorische en indien noodzakelijk financiële steun te verlenen aan (vrijwilligers)projecten in Weert. Meer kunt u lezen op www.samenfonds.nl

GoedBezig Weert is de volledig vernieuwde vrijwilligersmarktplaats van Punt.Welzijn. GoedBezig Weert wil meer dan voorheen een ontmoetingsplek voor vrijwilligers zijn, een plaats waar initiatieven elkaar treffen. Bovendien werkt GoedBezig Weert aan de vorming van een Vrijwilligerscollege in Weert waarbinnen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties belangenloos hun kennis, kunde en ervaring delen. GoedBezigWeert is te volgen via www.goedbezigweert.nl 

Molenstichting Weerterland wil met beide initiatieven samenwerken. Tijdens de kick off wonnen we al een dagdeel vrijwilligerswerk tijdens de vrijwilligersloterij. De directeur van de sector Inwoners van de gemeente Weert, Ella Croonenberg komt voor ons werken. En jongerengroep Enjoy komt een middag bij een van onze molens karweien. Bovendien bood wethouder Geert Gabriels zijn diensten aan als ambassadeur voor de molenstichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.