Molens zijn steeds weer verrassend

Bestaat er in uw vereniging, buurt, bedrijf, club, instelling of organisatie belangstelling voor een verrassend informatief avondje? Denk dan eens aan een lezing over de molens verzorgd door Molenstichting Weerterland.

Molen De Hoop op zijn eerste standplaats in Vlaardingen

Molen De Hoop op zijn eerste standplaats in Vlaardingen

U zult merken dat molens u telkens weer verrassen. Wist u bijvoorbeeld dat de oudste windmolen uit China stamt?  Of dat de oudste schriftelijke bewijzen over het bestaan van windmolens en watermolen in Zuid Nederland over molens in Weert gaat? En wat te denken van de invloed van de molens en het molenaarsambacht op onze spreekwoorden en gezegden. Maar het is ook mogelijk om door een leuke lezing gewoon eens met onze molens van Weert en het Weerterland in woord en beeld kennis te maken.

Een molenlezing kan eventueel uitstekend gecombineerd worden met een (later) bezoek aan een van de Weerter molens of met een geleide wandeling langs de Verdwenen Stadsmolens van Weert.

Een molenlezing van Molenstichting Weerterland kunt u online boeken via :http://molensinweert.com/molenagenda/molenlezingen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.