MS WEERTERLAND BRENGT MOLENKALENDER 2011 UIT

Nodig een aantal Weerter kunstenaars uit en vraag ze om ieder één van de Weerter molens te tekenen, aquarelleren of schilderen en maak vervolgens van die kunstwerken een mooie kalender. Die kalender kan daarna een heel jaar lang in talloze huiskamers, keukens of kantoren de aandacht op de Weerter molens en het Weerter molenjaar 2011 vestigen.

Molenstichting Weerterland heeft de afgelopen maanden hard aan dit speciale kalenderproject getrokken. Dertien kunstenaars zegden hun belangenloze medewerking toe en hebben de negen Weerter molens en bovendien drie moleninterieurs getekend of geschilderd. Deze kunstwerken sieren de twaalf kalendermaanden en het voorblad van de Weerter Molenkalender 2011. Doordat de kunstenaars helemaal vrijwaren in de wijze waarop ze de molens uitbeeldden, werd het eindresultaat een kalender met dertien, heel persoonlijke en vaak verrassende, uitwerkingen van het thema Weerter molen.

Nu de omvangrijke restauratie van de vier molens die Molenstichting Weerterland beheert bijna is afgerond, wil MSW de Weerter molens in 2011 breed onder de aandacht van het (Weerter) publiek brengen. Daarom is het komend door MSW ook uitgeroepen tot ‘Jaar van de Weerter Molens’. En daarbij past zeker een molenjaarkalender.

Het startsein voor dit Weerter molenjaar is op zondag 3 oktober (Limburgse Molendag) om 16.00 uur bij de Sint Antoniusmolen van Weert-Laar. Hier wordt de Weerter Molenkalender 2011 gepresenteerd en worden de dertien kunstwerken geëxposeerd. Vervolgens zullen een aantal werken in etalages van enkele Weerter winkels te zien zijn en daarna volgt een tentoonstelling van alle werken in het nieuwe restaurant van golfclub Crossmoor aan de Laurabosweg 8 in Weert.

De kunstenaars die aan dit project meewerkten zijn: Jan Tullemans, Will Leenders, Els Maes-Verdonschot, Mieke Creemers, Jack Vreeke, Bernhard Vissers, Gerard van den Oetelaar, Fred Gubbels, Rob Kars, Mien Meeuwissen, Hub Bukkems, Claire Janssen en Johannie van Tuel. Het ontwerp voor de kalender is van de hand van grafisch ontwerper Anne Halfers uit Weert.


De Weerter molenkunstkalender is te bestellen via de website van de Molenstichting Weerterland: www.molensinweert.nl. De kalender, 13 bladen, full colour op 250 grams papier, formaat 29.7 x 42 cm met witte wire-o binding met duimgreep en ophangoog kost (afhaalprijs) 9.95 euro. Bij toezending kost de kalender 14.95 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.