Kollergang wandelroute op VVV website

Vastleggen in volledig scherm 4-12-2014 132331De Kollergang, de informatieve stadswandeling langs de plaatsen waar vroeger de acht Weerter stadsmolens stonden en draaiden, is opgenomen in de website van de VVV Midden-Limburg. Ook zal de wandeling opgenomen worden in de speciale wandel- en fietsrouteplanner die de VVV Midden-Limburg momenteel samenstelt en die voor de start van het toeristisch seizoen 2015 helemaal operationeel moet zijn. Van deze planner komt ook een speciale App-versie voor gebruik om mobiele telefoon.

De kollergang wandeling is samengesteld door Molenstichting Weerterland en gepresenteerd bij de onthulling van de kollergang van de ros-oliemolen van Kampers aan de Nazarethsteeg/Penitentenstraat. De kollergang van deze oude oliemolen is ook het start- en eindpunt van de wandeling.

Op de plaatsen waar vroeger een molen stond (veel van die molens zijn in de 19e en begin 20e eeuw gesloopt) vindt de wandelaar een informatiebord. Door het inlezen van een QR-code op dit informatiebord met de mobiele telefoon, krijgt men veel extra informatie over de verdwenen stadsmolen.

Bovendien ligt bij het VVV agentschap bij Bruna aan de Markt in Weert de routefolder van deze wandeling ook om gratis af te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.