Avonddraaien op Annamolen Keent

_D200826Molenstichting Weerterland houdt op dinsdagavond 9 december avonddraaien op de Sint Annamolen aan de Keenterstraat in Weert. Vanaf ca 18.30 uur is de molen geopend en zorgen de molenaars Gerie, Nuël, Chris en Frans dat de molen draait. Zeker bij maanlicht zorgt dit voor een sfeervol geheel. Het avonddraaien duurt tot ca 21.30 / 22.00 uur.

Naast het draaien van de molen (een mooie gelegenheid voor alle fotografen om eens heel speciale sfeerfoto’s van de molen te maken) is er ook in de molen van alles te doen en te beleven. De molen is natuurlijk te bezichtigen, de verschillende zolders zijn ook verlicht en de molengastvrouwen/gastheren laten u de molen van beneden tot boven zien. Onder in de molen kunnen bezoekers bovendien ook een projectie bekijken van foto’s van Weerter windmolens. Sommige van deze foto’s zijn al honderd jaar of ouder en laten ons Weerter molens zien die inmiddels helaas zijn verdwenen.

Voor het eerst kan er tijdens het bezoek aan de molen ook genoten worden van warme lekkernijen zoals wafels, oliebollen, warme chocolademelk of, voor volwassenen, Glühwein of een muuëledröpke. 

meel en bloem lepels

En er kan nu ook meel en bloem gekocht worden voor de thuisbakkers. In samenwerking met molenaar Peter Stultiens van molen De Hoop in Swartbroek worden verschillende meelsoorten (Tarwe, Spelt) maar bv ook speciale melen als pannenkoekenmeel en 6+4 meel verkocht. Het is de bedoeling om vanaf het nieuwe molenseizoen 2015 op de vaste molendagen op molen St.Anna meel en bloem te gaan verkopen. Ook plannen we leuke workshops broodbakken op de molen en bv workshops over het bakken van specifieke seizoenslekkernijen zoals kerstbrood, paasbrood of gebak dat bij de tijd van het jaar hoort.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.