Veel reakties op artikel vrijwillige molenaar

De telefoon heeft dinsdag bij voorzitter Frits Weerts nauwelijks stilgestaan na het verschijnen van het artikel in Dagblad De Limburger over de nieuwe opleiding van Molenstichting Weerterland tot vrijwillige molenaar.

Journalist Remco Koumans was zaterdagmorgen enkele uren onze gast tijdens de kennismakingsmorgen en informatiemorgen over het vrijwillige molenaarschap bij de molen De Nijverheid. Hij was toen in de gelegenheid om verschillende gesprekjes te voeren met de huidige groep cursisten die komend voorjaar opgaat voor het molenaarsexamen van de Hollendsche Molen. Bovendien kon hij ook praten met twee van onze molenaars: instructeur: Jac Nijs en zijn broer Thei en met drie aspirant vrijwillige molenaars die in september met hun opleiding starten. Het verslag van deze ontmoeting stond dinsdag in De Limburger.

Het artikel was voor enkele andere belangstellenden weer aanleiding om zich ook bij onze voorzitter te melden.  Zodat we (stand van dinsdagmiddag 14.00 uur) verwachten na de zomermaanden met twee groepen van 4 cursisten te kunnen starten aan de nieuwe opleiding tot vrijwillige molenaar.

Het zoeken is nu enkel nog naar een tweede instructeur naast onze Jac Nijs die een van deze twee groepen onder zijn hoede gaat nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.