Belangstelling voor vrijwillig molenaarschap

Molenstichting Weerterland organiseerde zaterdag een informatieve bijeenkomst over de nieuwe opleiding voor vrijwillige molenaar die op 4 september in Stramproy van start gaat.

Tijdens de ochtend kwamen verschillende belangstellende bij instructiemolen De Nijverheid in Stramproy een kijkje nemen en kennismaken met de molenstichting die in Weert, Tungelroy en Stramproy 4 windmolens beheert.. Zij krijgen van instructeur-molenaar Jac Nijs informatie over de tweejarige opleiding en van voorzitter Frits Weerts uitleg over de wijze waarop de MSW de opleiding ondersteunt.

Molenstichting Weerterland wil de komende 2 tot 3 jaar minstens 10 extra vrijwillige molenaars opleiden buiten de 5 vrijwillige molenaars die nu al in opleiding zijn en die komend voorjaar voor het landelijke examen van het Gilde van Vrijwillige Molenaars opgaan. Deze extra molenaars heeft de MSW de komende jaren hard nodig om voor voldoende vervanging voor de huidige molenaars, waarvan er diversen al de zeventig ruim gepasseerd zijn, te kunnen zorgen. Bovendien wil de MSW dat er binnen enkele jaren op iedere molen minimaal 2 molenaars draaien.

Belangstellenden kunnen zich nog tot 4 september voor de nieuwe opleiding aanmelden.
Bij voldoende belangstelling start er dit najaar een tweede cursusgroep.

Informatie over de opleiding en het vrijwillige molenaarschap kunt u vinden op de website van de Molenstichting Weerterland. Ook kunt u met de voorzitter Frits Weert (0495-537131) van de Molenstichting bellen of met bestuurslid Vincent van den Berg (06 11134446).   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.