Bomen rond Annamolen Keent worden verplaatst of gerooid

Om de biotoop voor de Sint Annamolen van Keent aanzienlijk te verbeteren, gaat de gemeente Weert een fors aantal bomen ten westen en zuiden van deze molen verplaatsen of kappen.

Het gaat daarbij om 12 eiken en 3 linden langs de Bocholterweg die verplaatst worden. Zes linden kunnen niet verplaatst worden omdat terplaatse kabels en leidingen lopen zodat deze bomen gekapt worden. Ook een zilverspar, direct naast de molen, wordt gekapt.

De maatregelen zijn nodig omdat de windvang van de Annamolen steeds sterker belemmerd wordt. Plannen voor de bouw van een stoeterij, op iets meer dan 100 meter afstand van de molen langs de Keenterstraat, zouden tot gevolg hebben dat de laatste mogelijkheid om ombelemmerd wind te kunnen vangen voor de Annamolen ook zou verdwijnen. Daarom is tussen de gemeente Weert en de Molenstichting Weerterland afgesproken dat Weert de molenbiotoop rond de Annamolen ingrijpend zal verbeteren door het verplaatsen (of kappen) van een aantal bomen die nu een ongehinderde windvang ernstig belemmeren.

Na de restauratie van de Annamolen wil de Molenstichting Weerterland de molen weer regelmatig laten draaien. Volgend voorjaar zal daarvoor een nieuwe vrijwillige molenaar op deze molen worden benoemd als opvolger van vrijwillige molenaar Leon Kiggen en naast molenaar Gerie Feijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.