Nieuwe opleiding tot vrijwillige molenaar

Nu de restauraties van de door de Molenstichting Weerterland beheerde windmolens in de eindfase komen, moet de Molenstichting zich gaan richten op het regelmatig laten draaien van de vier windmolens. Dat betekent dat de Molenstichting Weerterland de komende tijd de werving en opleiding van nieuwe vrijwillige molenaars tot een kernpunt van haar activiteiten zal gaan maken. Binnen enkele maanden start daarom een nieuwe opleiding tot vrijwillige molenaar die 2 jaar duurt.

Weert mag zich gelukkig prijzen in de persoon van Jacq Nijs een uiterst deskundig molenaar/instructeur te hebben die de afgelopen jaren al veel nieuwe vrijwillige molenaars heeft opgeleid. Ook momenteel volgt een groep nieuwe molenaars bij Jacq Nijs de opleiding tot vrijwillige molenaar. Deze nieuwe vrijwillige molenaars zullen naar verwachting in de loop van 2011 hun examen afleggen waarna ze zelfstandig op de Weerter molens mogen draaien en malen.

Een verdere uitbreiding van ons molenaarsbestand is echter hard nodig.Alleen al vanwege de gemiddelde leeftijd van onze huidige vrijwillige molenaars. Bovendien hebben we meer molenaars nodig om onze vier molens vanaf komend jaar vaker en regelmatiger te laten draaien wat de Molenstichting Weerterland graag wil. Daarom moet de Molenstichting Weerterland de komende jaren nog meer nieuwe vrijwillige molenaars laten opleiden.

In overleg met instructeur Jacq Nijs wil de Molenstichting Weerterland dan ook actief op zoek gaan naar mensen met belangstelling voor molens, techniek, monumentenbehoud en wind en weer. Mensen die zelf op zoek zijn naar een uitdagende, mooie, wisselende maar vooral ook veel voldoening schenkende hobby en die willen meehelpen aan het behoud van onze waardevolle en voor veel geld opgeknapte molens.
Heeft u belangstelling?  Dan informeren wij u graag. Neem met ons contact op via info@molensinweert.nl.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.