Weerter molens sluiten een succesvol molenjaar af.

Stralende kerststerren op de Weerter windmolens

Stralende kerststerren op de Weerter windmolens

Molenstichting Weerterland sluit een succesvol molenjaar voor de Weerter molens af met twee sfeervolle evenementen. Op dinsdagavond 9 december organiseren de molenaars van de Sint Annamolen vanaf 19.00 uur het avonddraaien op de molen aan de Keenterstraat. En in de laatste weken van 2014 worden de molens getooid met een opvallende, mooi verlichte, kerstster. Deze kerstster wordt geplaatst op de molenroede en is al van ver zichtbaar. Bovendien wordt bij sommige molens op het erf of in de tuin bij de molen ook een kerstboom geplaatst. In deze laatste weken van het jaar draaien de Weerter molens verder niet. De kerststerren staan op de windmolens van Stramproy, Tungelroy en Keent en voor het eerst dit jaar ook op de Wilhelmus Hubertusmolen langs de Eindhovenseweg.

Met het avonddraaien en de stralende kerststerren op de molens wil Molenstichting Weerterland een steentje bijdragen aan een sfeervolle omgeving van de molens. De kerststerren worden door de vrijwillige molenaars op de molens geplaatst in de week voorafgaande aan de kerstweek. De kerststerren blijven tot Driekoningen, 6 januari, branden.

Avonddraaien op Sint Annamolen van Keent

Sint Annamolen Keent

Sint Annamolen Keent

Na het succes van de voorgaande twee jaren, zullen de wieken van de Sint Annamolen aan de Keenterstraat op dinsdagavond 9 december ‘s avonds vanaf ongeveer 19.00 uur opnieuw draaien. De molen zelf staat ook in het licht. Een unieke gelegenheid bv voor alle (amateur)fotografen om eens in het avondlijke duister een draaiende molen vast te leggen. Dat levert telkens weer mooie, soms zelfs ronduit feeërieke foto’s op.

Ook binnen in de Sint Annamolen wordt gezorgd voor een gezellige sfeer die bij de laatste weken van het jaar past. Bezoekers kunnen, onder het genot van een Glühwein of voor de jeugdige bezoekers warme chocolademelk, genieten van een collectie bijzondere molenfoto’s. Het betreft allemaal foto’s van Weerter windmolens die door de jaren heen gemaakt zijn en die in de molen groot worden geprojecteerd. Sommige van die foto’s zijn al meer dan honderd jaar oud.  Tijdens het avonddraaien kan de Keenter Sint Annamolen ook bezichtigd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.