Nieuw uniek project van Molenstichting Weerterland

Achter de schermen heeft de Molenstichting Weerterland de afgelopen weken en maanden hard aan een opmerkelijk plan gewerkt.

Nu de restauratie van de 4 molens die de Molenstichting beheert in de eindfase begint te komen, wil de Molenstichting van het jaar 2011 het Jaar van de Weerter Molens maken. Het startsein voor dit feestelijke Weerter Molenjaar wordt gemarkeerd met de uitgifte van een Weerter Molenkalender.

Geen normale molenkalender maar een kalender waaraan dertien Weerter beeldend kunstenaars volop en met veel enthousiasme meewerken. Iedere kunstenaars beeldt een van de 9 Weerter molens uit en bovendien worden ook de moleninterieurs van de 4 Weerter molens die de Molenstichting Weerterland beheert, in de kalender opgenomen. Iedere kunstenaar doet dat op de voor hem persoonlijk kenmerkende artistieke en kunstzinnige wijze. Daardoor ontstaat een Weerter Molenkalender met 13 heel persoonlijke artistieke uitwerkingen van het thema Weerter Molens.
De deelnemende kunstenaars die nu al bekend zijn en die hun medewerking aan dit project allemaal gegeven hebben, zijn: Jan Tullemans, Will Leenders, Mieke Creemers, Els Maes-Verdonschopt, Jack Vreeke, Bernhard Vissers, Gerard van den Oetelaar, Fred Gubbels, Rob Kars, Mien Meeuwissen, Hub Bukkems en Johannie van Tuel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.