Snelste puzzelaar tijdens Braderie wint rondvlucht boven Weert

Voor twee euro een rondvlucht boven Weert en de Weerter molens winnen? Dat kan tijdens de Braderie op vrijdag 2 juli in de binnenstad van Weert bij de kraam van de Molenstichting Weerterland op de Meikoel.

De puzzelaar die tijdens de braderie in de snelste tijd een legpuzzel van een van de acht Weerter windmolens in elkaar legt, wint deze rondvlucht boven Weert en de Weerter molens. De tijd die een puzzelaar nodigt heeft om de legpuzzel te voltooien, wordt elektronisch gemeten.

Ook iedereen die niet zo bedreven is in het leggen van puzzels kan een rondvlucht boven Weert winnen. Daarvoor moet men het gewicht van een onderdeel uit een molen goed weten te schatten. Wie, tot op de gram nauwkeurig, dat gewicht weet te raden, maakt óók kans een Weerter molenrondvlucht. Indien meerdere personen dezelfde snelste puzzeltijd laten noteren of het juiste gewicht raden, beslist het lot wie de uiteindelijke winnaar is.

Tenslotte verloot de Molenstichting Weerterland tijdens de braderie nog een 3e rondvlucht. In dit geval onder alle mensen die zich tijdens de braderie aanmelden als Vriend van de Weerter molens.

Fietsroutes

Molenstichting Weerterland geeft tijdens de Braderie ook informatie over het molenbehoud en hoopt mensen te kunnen interesseren om gastheer of gastvrouw op een van de molens te worden of de opleiding tot vrijwillig molenaar te gaan volgen. Deze gastvrouwen en gastheren gaan, naast de vrijwillige molenaar, particulieren en groepen of verenigingen op de molens ontvangen en rondleiden.

Verder zijn aan de kraam van de Molenstichting de Molenfietsroute Weert en Molenfietsroute Stramproy te koop en is ook het boek over de geschiedenis van de Sint Jansmolen: Onse Wintmoolen tot Stramproie , nog verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.