Weerter Erfgoedprijs 2014

In december wordt voor het eerst de Weerter Erfgoedprijs uitgereikt. Dit is een nieuwe prijs voor onroerend erfgoed zoals monumenten, cultuurlandschap en archeologie. Zestien monumenten zijn genomineerd voor deze Erfgoedprijs. Tot en met vrijdag 12 december 2014 kan iedereen op de nominaties stemmen via het formulier onderaan deze pagina. Door mee te doen maakt u kans op toegangskaartjes voor de bijzondere tentoonstelling Rembrandt in zwart wit. De winnaars van de Erfgoedprijs én de Publieksprijs worden eind december bekend gemaakt.

juni2011avondwandel4daagseHet jubileumjaar Weert 600 jaar stad staat bol van allerhande activiteiten en het vieren van onze geschiedenis. Dit is een goed moment om aandacht te besteden aan de nog zichtbare getuigen daarvan.
Begin dit jaar is het Monumentenbeleidsplan vastgesteld door de gemeente Weert. Een van de acties daaruit is het uitreiken van de Erfgoedprijs. Het uitreiken van deze prijs brengt aandacht en waardering met zich mee. Ook is het de bedoeling mensen aan het denken te zetten over het belang van ons erfgoed.

Publieksprijs en Erfgoedprijs

Het monument met de meeste publieksstemmen krijgt de Publieksprijs. Onder de stemmers op de winnaar van de Publieksprijs wordt de persoon die daarvoor de beste argumentatie gaf beloond. Diegene krijgt gratis entree met rondleiding voor vier personen voor de tentoonstelling Rembrandt in zwart wit. Deze tentoonstelling is van zaterdag 13 december tot en met donderdag 15 maart 2015 te zien in gemeentemuseum Jacob van Horne.
Daarnaast buigt een deskundige jury zich over de ingediende nominaties. Vanuit hun deskundigheden bepalen zij wie de Erfgoedprijs krijgt uitgereikt.
De winnaars worden eind december bekend gemaakt. Beide prijswinnaars krijgen ruimte op de nieuwe Facebookpagina ‘Erfgoed in Weert’ (www.facebook.com/erfgoedweert).

Keuze uit 16 monumenten

Hieronder staan alle monumenten (in chronologische volgorde) waaruit u uw keuze kunt maken. Klik op de namen voor meer informatie. Deze monumenten geven vanaf het begin van onze jaartelling de stapstenen van de Weerter geschiedenis weer. Iedereen kan tot en met vrijdag 12 december 2014 stemmen op de zestien ingezonden nominaties. Op papier stemmen mag ook. Geef uw stem door aan de service- en informatiebalie in het stadhuis of stuur deze (zonder postzegel) naar Gemeente Weert, Antwoordnummer 1200, 6000 VB Weert onder vermelding van ‘Erfgoedprijs’.

Stem op een van deze beide molens.

Stem op een van deze beide molens.


Breng uw stem uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.