Museumgids Limburg met ook veel molens

Wilt u een dagje weg en een bezoek brengen aan een museum of andere erfgoedinstelling in Limburg? Het Huis voor de Kunsten Limburg en de Federatie van Musea in Limburg presenteren de Museumgids Limburg 2010. Een gids voor museumliefhebbers, dagjesmensen en toeristen die een bezoek willen brengen aan een van de vele musea, molens, schatkamers en andere erfgoedinstellingen die Limburg rijk is. De gids wordt op 14 juni a.s. gepresenteerd en zal daarna bij alle musea in Limburg, hotels, VVV kantoren en op diverse andere toeristische locaties te vinden zijn.
Het Limburgse museumlandschap is zeer divers, dat ziet u ook terug in de Museumgids Limburg 2010. Streekmusea, provinciale musea, gemeentemusea, heemkundecentra, molens, kastelen, kerken, schatkamers, botanische tuinen, maar ook de Romeinse katakomben, de Amerikaanse begraafplaats in Margraten, de Zuid-Limburgse Stoomtreinmaatschappij en de kasteelruïne en fluweelengrot in Valkenburg hebben een vermelding gekregen in de Museumgids. In de gids staan maar liefst 81 musea en andere erfgoedinstellingen uit de hele provincie vermeld. De museumliefhebber of toerist vindt er niet alleen praktische informatie (adressen, openingstijden en toegangsprijzen) in terug, maar ook een korte beschrijving van de erfgoedinstelling, de collectie en de tentoonstellingen die in 2010 worden georganiseerd. Het is voor het eerst in Limburg dat bijna alle musea gebundeld en beschreven worden in een toeristische gids.

De Museumgids is een initiatief van de Federatie van Musea in Limburg en het Huis voor de Kunsten Limburg. Dankzij de financiële bijdrage van de Provincie Limburg kon de gids voor het eerst worden uitgegeven. De Museumgids zal ieder jaar verschijnen en dagjesmensen, erfgoedliefhebbers en toeristen wegwijs maken in het Limburgse museale landschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.