Weert wil bouw stoeterij naast Annamolen Keent toestaan

De gemeente Weert wil de bouw van een stoeterij met een10 meter hoge bedrijfshal aan de Keenterstraat toestaan. De hal wordt op nauwelijks 100 meter van de Sint Annamolen van Keent gebouwd en valt daarmee helemaal binnen de werking van de molenbiotoop voor de Annamolen.
In een brief aan de Weerter gemeenteraadsleden schrijft het college van B en W ,,dat verzuimd is in de regels en in de plankaart die bij de aanpassing van het bestemmingsplan horen de molenbiotoop op te nemen.”
Het Weerter stadsbestuur wil deze tekortkoming nu wegnemen door alsnog de molenbiotoop in de regels en plankaart op te nemen maar gelijktijdig voor het bouwplan een ontheffingsbesluit te nemen. Bovendien willen B en W van Weert de normaal geldende termijn van zes weken na bekendmaking van een wijziging in een vastgesteld bestemmingsplan ook omzeilen.
Molenstichting Weerterland gaat tegen deze voorgestelde procedure bezwaar aantekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.