Steigers rond Annmolen Tungelroy verdwenen

Tungelroy is blij met opgeknapte Annamolen. Dat bleek vrijdagmorgen overduidelijk toen veel mensen uit Tungerloy even langs de Annamolen wandelden om met eigen ogen te zien hoe de molen er, nu het steigerwerk rond de molen na ruim één jaar is afgebroken en opgeruimd, bijligt.

De reacties van de mensen in Tungelroy waren erg positief. “De molen heeft een nieuwe uitstraling gekregen.” “Zo is de molen een echt juweel voor ons dorp.” en “Nu maar hopen dat de molen straks ook weer vaak zal draaien.”
Het waren slechts een paar van de positiefe geluiden die in Tungelroy vielen op te tekenen. Al vroegen vooral de buurtbewoners zich, terecht en begrijpelijk, ook af waarom het werk zo extreem lang heeft moeten duren. Feit is hoe dan ook dat, als straks ook de staart en de roeden zijn opgeknapt en de molen ook nog een behoorlijke verfbeurt heeft ondergaan, het dorp terecht weer trots op de molen van Tungelroy kan zijn.
Net zo trots als molenaar Thei Nijs die er al naar uitkijkt om de vang van de Annamolen weer te lichten. Zodat de wieken van de molen, na een jaar stilstand, weer draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.