Nadenken over de molentoekomst

140714 jury CIB (11)

Molens horen bij Nederland. Een vanzelfsprekende zaak, toch? We kunnen ons land eenvoudigweg niet voorstellen zonder molens. Toch is het behoud van deze levende en kwetsbare monumenten verre van vanzelfsprekend. Molenbehoud vraagt om permanente aandacht, van de overheid, van moleneigenaren, molenaars en alle mensen die op professionele of vrijwillige basis actief bezig zijn met molens.
Anno 2014 telt ons land ruim 1.200 molens die er overwegend goed bijstaan. Maar is dat over 10, 20 jaar nog steeds zo? Wat is daarvoor nodig, wat hebben wij ervoor over en hoe gaan we te werk?
De Hollandsche Molen, gaat in het project Molentoekomst deze en andere vragen nu al voorleggen aan het molenveld om straks gezamenlijk nog beter voor de molenbelangen op te komen.

Wat is Molentoekomst?
Met het project Molentoekomst wil De Hollandsche Molen, samen met alle partijen, die in het molenveld actief zijn, ervoor zorgen dat molens niet alleen nu maar ook in de toekomst de plek in onze samenleving krijgen die zij verdienen.

Waarom Molentoekomst?
Weet wat jij zelf wilt voordat anderen dat gaan bepalen. Met deze gedachte in het achterhoofd wil De Hollandsche Molen nu al plannen ontwikkelen voor het toekomstig molenbehoud. Hierdoor is de molenwereld later beter in staat actief voor de belangen van de molens op te komen.

Waarover gaat Molentoekomst?
In Molentoekomst wordt aandacht besteed aan de volgende aspecten van molenbehoud:

Financien
Monumentale waarden
Her- en nevenbestemming
Molenomgeving
Draagvlak
Vrijwilligerswerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.