Voegwerk Sint Annamolen voltooid

Het heeft een tijdje geduurd en de werkzaamheden zijn allerminst van een leien dakje gelopen maar eindelijk komt er nu toch wat schot in de omvangrijke restauratie van de Sint Annamolen van Tungelroy.
En nu maar hopen dat we als molenstichting weer niet te vroeg juichen….

Deze week hebben de voegers het opnieuw invoegen van de molen afgerond, nadat het werk vorige week plots weer stil was komen te liggen ‘omdat er opeens een tekort aan Jahnmortel zou zijn.’

Als er toen niet door de gemeente Weert en de molenstichting behoorlijk stevig aan de bel was getrokken, had men het werk rustig weer laten liggen maar na enkele telefoontjes werd alsnog nieuwe mortel besteld zodat de voegers hun karwei deze week, met een vertraging van opnieuw ruim één maand op de laatste al ingrijpend bijgestelde planning, hebben afgerond.

Eerst was het ook nog de bedoeling dat de steigers nog voor het weekeinde afgebroken zouden worden, maar dat bleek niet haalbaar. Het zou ook te gek zijn geweest wanneer we bij dit restauratieproject eens een meevaller hadden mogen noteren. Nu zullen volgende week de steigers na ruim een jaar eindelijk worden afgebroken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.