Voegwerk Annamolen Tungelroy deze week klaar?

Opnieuw is er vertraging ontstaan bij de werkzaamheden aan de Sint Annamolen in Tungelroy. Nadat de voegers zich afgelopen week geen enkele dag op het werk hebben laten zien, heeft navraag geleerd dat er een tekort aan voegmortel was.

Inmiddels is de benodigde extra voegmortel bij de firma Jahn besteld en is toegezegd dat de mortel uiterlijk woensdag geleverd zal worden waarna de voegers onmiddellijk weer met het karwei door zullen gaan.

Van de kant van de firma Loven is door de opzichter toegezegd dat het voegen van de Sint Annamolen nog deze week afgerond zal zijn. Na enkele dagen kan dan ook in Tungelroy eindelijk begonnen worden met het verwijderen van de folie waarachter de molen momenteel verscholen gaat. Daarna is het wachten op het afbreken van de steigers rond de molen.
Al met al verloopt ook deze restauratieklus niet zonder de nodige problemen. Problemen die bijna kenmerkend voor het hele project beginnen te worden. In de laatste officële planning van Loven en de gemeente Weert zou het voegen van de Annamolen al begin mei voltooid moeten zijn. Inmiddels zijn we alweer bijna een maand verder.

Laten we maar blijven hopen op een uiteindelijk positieve afloop van het hele project dat al lang niet meer de schoonheidsprijs verdient.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.