Rondleiding op De Nijverheid

Opnieuw heeft een groep deelnemers aan de Woensdagavondclub een bezoek gebracht aan molen De Nijverheid in Stramproy. Deze keer kregen de leden van de club een rondleiding door vrijwillig molenaar Thie Nijs.

Vorige herfst werd door voorzitter Frits Weerts van Molenstichting Weerterland al een lezing over molens in het algemeen en de molens in het Weerterland in het bijzonder verzorgd voor de Woensdagavondclub. Toen ook werd de afspraak gemaakt dat de lezing een vervolg zou krijgen in de vorm van een bezoek aan een van de door de Molenstichting Weerterland beheerde molens. Tijdens de rondleiding woensdagavond gaf molenaar Nijs uitleg over de Nijsmolen, de geschiedenis van de molen en het molenaarsvak. Als kind heeft Nijs jarenlang samen met zijn broers en vader op molen De Nijverheid gemalen. Tegenwoordig is hij molenaar van de Sint Annamolen van Tungelroy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.