Extra werk bij restauratie Sint Annamolen Keent

Een inspectie met behulp van een hoogwerker heeft duidelijk gemaakt dat de lange spruit van de Sint Annamolen van Keent in een slechtere staat verkeert dan aanvankelijk werd verwacht.
De inspectie werd donderdag uitgevoerd door Wim Adriaens van het Weerter molenbouwbedrijf Adriaens Molenbouw Weert en Paul Groen van adviesbureau Groen.

Duidelijk werd tijdens de grondige inspectie dat er waarschijnlijk zoveel rot hout van de lange spruit moet worden weggekapt dat daardoor de lange spruit als geheel danig verzwakt raakt waardoor de veiligheid van de constructie niet langer gegarendeerd is.

Daarom wordt nu bekeken wat de extra kosten zijn van het vervangen van de lange spruit tijdens de nu lopende restauratie. Met deze kostenpost was bij het opstellen van het bestek van de restauratie geen rekening gehouden.  Meevaller is wel dat de staart van de Sint Annamolen vanwege andere werkzaamheden aan de molenkap toch al los moet. De lange spruit kan dan vervangen worden gelijktijdig met het steken van de nieuwe roeden van de Sint Annamolen waardoor er één keer op de kosten van de hydraulische kraan gespaard kan worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.