Woensdagavondclub bezoekt Nijverheid

Woensdagavond heeft de ‘Woensdagavondclub Weert’ een bezoek gebracht aan molen De Nijverheid in Stramproy. Daarbij werden de leden van de club op de molen rondgeleid door enkele bestuursleden van de Molenstichtin g Weerterland.

De voorbije winter hadden de leden van de club Molenstichting Weerterland al uitgenodigd voor een dialezing over molens in het algemeen en de Weerter molens in het bijzonder. Daarbij werd de afspraak gemaakt dat na de winter een van de Weerter molens bezocht en bezichtigd zou worden.

Tijdens de rondleiding door de Molenstichting Weerterland kregen de leden van de Woensdagavondclub uitleg over de molen, de geschiedenis van de molen, de functie van de molens vroeger en nu en over de restauratie die momenteel aan de molen van Nis wordt uitgevoerd. Ook werd binnen in de molen een kijkje genomen en werd uitleg bij de verschillende onderdelen van de molen en de werking van de molen gegeven.
Groepen die een rondleiding op een van de molens die de Molenstichting beheert willen afspreken, kunnen daarvoor online een formulier invullen op de website van de Molenstichting Weerterland: www.molensinweert.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.