Molens6x600 trok 2000 bezoekers

Ondanks het niet ideale weer, het regende een groot gedeelte van de dag telkens weer, kijken Molenstichting Weerterland en Stichting Cultureel Café Weert terug op een geslaagd Molens6x600. Tussen 10 en 20 uur trokken de verschillende activiteiten op de zes deelnemende molens zo’s 2.000 bezoekers.

Docent brood- en banketbakker Peter Opheij bezig bij de Sint Annamolen van Tungelroy.

Docent brood- en banketbakker Peter Opheij bezig bij de Sint Annamolen van Tungelroy.

Hoogtepunten daarbij waren vooral het Koren op de Molen Festival bij Molen De Hoop in Swartbroek en de Molen-, Maal-, Meel- en Bakdag bij de Sint Annamolen in Tungelroy. Hier waren de Weert600 vlaai van bakker Lei Houben en de vele andere overheerllijke vlaaien van bakker Jo Roelofsen een regelrechte hit.

Maar ook de tentoonstelling van Weerter molenkunst in de Wilhelmus Hubertusmolen en de Ontdek je Molen Molenverhalendag op molen De Nijverheid in Stramproy hadden allerminst over belangstelling te klagen. Het publiek, jong en oud, hing aan de lippen van rasvertellers Jules Henkens en Hellen Trustfull. Bij de Sint Jansmolen in Stramproy grepen bijna 200 mensen de gelegenheid aan om deze houten standerdmolen ook eens van binnen te  bekijken en in de tot kleine thuisbioscoop omgetoverde paraplu van deze molen genoten mensen van de vele oude vaak nog niet eerder vertoonde foto’s uit een ver verleden van de Weerter molens.

Met een prachtig oudje langs de molens toeren tijdens Molens6x600

Met een prachtig oudje langs de molens toeren tijdens Molens6x600

Ook de Sint Annamolen van Keent kreeg zowel veel geïnteresseerden in de molen over de vloer als ook liefhebbers van poëzie en zang die de presentaties van de molensonnetten en de mini-concerten van de zangeressen en zangers die ook een sonnet voor de bundel Winddicht hebben vertolkt, wilden bijwonen.

Geniet van een korte fotografische samenvatting. Met dank aan John van Hoef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.