Molens6x600 op TV

Vastleggen in volledig scherm 2-8-2014 114313-horz

Weert en het Weerterland maken zich op voor de jaarlijkse stadskermis. Zes dagen lang zullen niet de windmolens maar de draaimolens, modern of nostalgisch, het ritme in de stad bepalen. Ook bij Molenstichting Weerterland.

Toch wil dat niet zeggen dat de molens even helemaal uit de belangstelling verdwijnen. Want tussen de kermisbezoeken door is er volop gelegenheid om even aandacht voor de molens en voor Molens6x600 te hebben.

Provinciale en regionale tv zenders als L1-tv en Weert TV besteden de komende dagen zeer uitvoerig aandacht aan Molens6x600, de Weerter molendag op zondag 5 oktober van 10 tot 20 uur.

molens6x600 5 oktober banner

L1-tv zendt zaterdag om 18.30 (herhalingen om 21.30 en 23.30 uur en zondag om 11.30, 13.30 en 15.30 uur) een film van bijna een half uur uit waarin de Weerter molens de hoofdrol spelen. Verslaggever Lex van Moorsel fietst de Molens6x600 fietsroute en heeft bij de molens ontmoetingen met molenaars, vrijwilligers en bezoekers. Ook kijkt hij hoe op molen De Hoop in Swartbroek molenaar Peter Stultiens boekweit maalt en hoe een molensteen wordt gebild.

De regionale zender Weert TV (midden-Limburg) brengt zondag om 11 uur het programma 1414 dat in het teken staat van alle activiteiten in het kader van Weert600. Ook bij 1414 veel aandacht voor Molens6x600 en voor de streekmarkt op het Barbaraplein in Tungelroy die 5 oktober ;s middags ook wordt georganiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.