De Nijverheid draait zaterdag en zondag

Lang hebben we getwijfeld of het haalbaar zou zijn, maar het is gelukt. Molen De Nijverheid ijn Stramproy is vlak voor Molen- en Gemalendag eindelijk uit de steigers.

Vrijdagmiddag is het laatste steigermateriaal afgebroken en vrijdagavond worden de containers met pijpen, planken en andere materialen om de steigers van de bouwen nog afgevoerd. Dat heeft Loven tenminste beloofd.
Zodat de bezoekers die zaterdag of zondag in de molen komen kijken, zonder over de steigerpijpen te hoeven klauteren, binnen in de molen van Nijs kunnen komen. Jacq Nijs zal iedereen daar graag vertellen over de werrkzaamheden zoals die aan de molen zijn verricht of nog uitgevoerd moeten worden.

Molenaar Jacq Nijs heeft zich voorgenomen om zaterdag en zondag tijdens Molen- en Gemalendag bovendien van ieder zuchtje wind te profiteren om de molen van Nijs, na meer dan een jaar gedwongen rust, weer eens stevig te laten draaien en eventueel ook wat te malen. En samen met de vrijwillige molenaars in opleiding wil Jacq de Nijsmolen ook eens 360 graden kruien.

Als alles meezit zullen dan volgende week de bijna 100 jaar oude roeden van De Nijverheid vervangen worden. Opnieuw een belangrijk moment in deze restauratie die al met al door de nodige problemen wordt gekenmerkt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.