Kollergang terug aan de Beekpoort

Kollergang terug aan de Beekpoort

Kollergang terug aan de Beekpoort

Vrijdagmorgen heeft Adriaens Molenbouw uit Weert de reconstructie van de kollergang van de ros-oliemolen van Kampers uit 1768 aan de Beekpoort geplaatst. Daarmee zijn de twee oorspronkelijke kantstenen van deze molen na bijna zestig jaar op hun historische locatie teruggekeerd. Volgende week wordt de kollergang verder afgewerkt waarna de feestelijke onthulling op zondag 5 oktober plaatsvindt. De kollergang wordt het start- en eindpunt van een wandeling langs de plaatsen waar in het verleden negen stadsmolens hebben gestaan. Zes molens zijn volledig verdwenen. De voorbereidingen van dit project hebben ruim 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.