Goed nieuws over De Nijverheid

Na alle negatieve berichten over de voortgang van de restauratie van de molens De Nijverheid in Stramproy en de Sint Anna in Tungelroy, valt er nu positief nieuws te melden.

De afgelopen dagen is er hard gewerkt aan het opnieuw voegen van De Nijverheid en dit voegwerk is donderdagmiddag, vlak voor Koninginnedag, afgerond.
Volgende week wordt het nieuwe voegwerk nog eenmaal nat gemaakt. Dat is noodzakelijk voor het goed zetten en drogen van de nieuwe voegen. Onmiddellijk daarna wordt een begin gemaakt met het afbreken van de steigers die de molen in Stramproy al ruim een jaar aan het zicht onttrekken.

Dat betekent dat molenaar Jacq Nijs tijdens de Nationale Molen en Gemalendagen op 8 en 9 mei a.s. bezoekers op een uitgepakte molen kan verwelkomen. En Jacq Nijs kennende zal hij zich de kans niet laten nemen om tijdens deze Nationale Molen en Gemalendagen de molen te laten draaien en zo mogelijk malen.

Daarna start Adriaens Molenbouw uit Weert met de verdere restauratiewerkzaamheden. De twee nieuwe roeden voor molen De Nijverheid liggen immers al enkele weken bij de werkplaats van Adriaens Molenbouw te wachten om bij de Nijverheid geplaatst te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.