Samenwerking met Wilhelmus-Hubertusmolen

De voorbije maanden is er in opdracht van de particuliere eigenaren Zincken/Nouwen hard gewerkt door Adriaens Molenbouw Weert en andere uitvoerders aan de restauratie van de Wilhelmus Hubertusmolen langs de Eindhovenseweg in Weert. Het karwei is bijna geklaard en binnenkort moet deze monumentale molen weer een plek zijn waar mensen elkaar graag ontmoeten.

Een aanwinst voor de entree naar de binnenstad van Weert en een uithangbord voor het Weerterland als aantrekkelijk, gevarieerd en verrassend molenland.

De markante Wilhelmus-Hubertusmolen nabij de stadsentree van Weert.

De markante Wilhelmus-Hubertusmolen nabij de stadsentree van Weert.

Nu de werkzaamheden zo goed als voltooid zijn, is het tijd om over het gebruik van de molen na te gaan denken. Eigenaar Rolf Zincken en Molenstichting Weerterland hebben daarover in goed en constructief overleg deze week een reeks afspraken gemaakt.

Wij gaan ons als Molenstichting inzetten om de molen allereerst regelmatig te laten draaien. Daarvoor zal Frans Deben, die in oktober voor zijn examen vrijwillige molenaar hoopt te slagen, na het behalen van zijn molenaarsdiploma via MSW aangesteld worden als vrijwillige molenaar van de Wilhelmus-Hubertusmolen en de andere door MSW beheerde molens. Ook hebben we afspraken gemaakt over zaken als bezoek aan de molen, dagelijks beheer, veiligheid en alle personele en organisatorische aspecten die bij het draaien van een molen komen kijken.

Aan het bestuur van MSW wordt voorgesteld dat de Wilhelmus Hubertusmolen voortaan zal deelnemen aan de landelijke, regionale en lokale molenactiviteiten waarvoor de Weerter molenstichting de organisatie op zich neemt of die MSW coƶrdineert. Daardoor zal de Wilhelmus Hubertusmolen in de dagelijkse praktijk dus een vergelijkbare status krijgen als de vier door de molenstichting beheerde gemeentelijke molens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.