Weerter molens geschilderd door kunstgroep Atelier 88

Enkele leden van de schildergroep van Atelier 88 met hun molenschilderij

Enkele leden van de schildergroep van Atelier 88 met hun molenschilderij

Weert is trots op de Weerter windmolens. Juweeltjes in het buitengebied en van de verschillende kerkdorpen zijn het. Juweeltjes thuis aan de muur kunnen het worden.  De schildergroep van Atelier 88 van het Creatief Centrum Weert van Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden Limburg aan de Graafschap Hornelaan in Weert hebben de Weerter windmolens op doek vastgelegd. De twaalf kunstwerken hangen tijdens Molens6x600 in de Wilhelmus Hubertusmolen aan de Eindhovenseweg. Daar zijn de kunstwerken tot eind oktober te bewonderen tijdens de openingsuren van de molen.

Picasa

Roel Theulen, Astrid Vleeshouwers, Ben Nijsen, Jeroen Fonteyn, Rian Selder, Danique Schroeten, Petra Verrijt, Joep Haver, Nikki Stevens en Hanneke van Kessel hebben schilderspalet en penseel met verve gehanteerd bij het vereeuwigen van de verschillende Weerter windmolens. Daarvoor kwam Molenstichting Weerterland twee keer naar Atelier 88 om over de molens te vertellen en talrijke foto’s van de verschillende molens te vertonen. Bovendien werd op een van de molens ook een schilderssessie op locatie georganiseerd. Daarbij lieten de creatieve deelnemers aan de schildergroep zich ook de kans niet ontglippen om deze windmolen eens van onder tot boven helemaal te bekijken.

De kunstwerken zijn in acryl op doek uitgevoerd in formaten van 60×60 tot 100×120. Wat opvalt is de kleurenrijkdom en de spontaniteit die de werken uitstralen. Molenstichting Weerterland en Stichting Cultureel Café Weert zijn dan ook erg in hun nopjes met het resultaat van dit kunstproject als onderdeel van Molens6x600.

De kunstwerken zijn voor geïnteresseerden te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.