Krantenkop dekt de lading volstrekt niet

Iedereen die maandagmorgen Dagblad De Limburger opensloeg moet wel gedacht hebben dat de bestuursleden van de Molenstichting Weerterland collectief hun verstand verloren zijn. ‘Groen licht voor cafés in molens’ kopt het plaatselijke dagblad als opening van de maandagkrant. Kan het nog geklker ?

Pas als je wat verder doorleest, kom je erachter dat hier de kop allerminst de lading van het artikel dekt. Het artikel handelt over de aanpassing van de bestemming voor de molens waardoor bij de molens passende kleinschalige activiteiten in de toekomst mogelijk zijn. Om de economische basis onder de molens wat sterker te maken en zo het behoud van de molens ook voor de toekomst veilig te kunnen stellen.

We denken dan als molenstichting aan beperkte commerciële activiteiten zoals een ambachtelijke bakkerij, een winkeltje in bakkersproducten, misschien een theesalon, een schenkerij met klein terras, een atelier van een beeldend kunstenaar of een tentoonstellingsruimte.
Er is geen enkel plan om de molens om te vormen tot bruine kroeg of biertempel. Laat staan tot disco. Wie wel op zo’n idee zou komen, kan zich er nu al van verzekerd weten dat hij of zij dan de Molenstichting Weerterland op zijn of haar weg zal vinden !

Dat zegt onze voorzitter ook met zoveel woorden tegen de verslaggever van de krant.
Maar die heeft blijkbaar even niet opgelet of was juist op dat moment met wat anders bezig.
Of zou hier de wens om een stevige kop boven een artikele te maken het gewonnen hebben van een correcte verslaggeving ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.