Werk aan Annamolen van Keent begonnen

Het heeft even geduurd maar de restauratie van de Sint Annamolen van Keent is nu toch begonnen.
De komende weken wordt er vooral binnen in de molen hard gewerkt aan het herstel van houten onderdelen van de molen. Vooral de zolders in de molen hebben de laatste jaren veel te lijden gehad van houtrot. Daarnaast krijgt het hout in de molen een behandeling tegen houtworm. Deze klussen wordt door gespecialiseerde bedrijf uitgevoerd.

Ook krijgt de Sint Annamolenn nieuwe roeden en de kruibok wordt eveneens vervangen. Verder is herstel van de lange en korte spruit, de schoren en de balkkoppen noodzakelijk en binnen zowel als buiten moet ook het metselwerk van de molen grond worden aangepakt. Ook kirijgt de hele molen een grote schilderbeurt. In de molenbelt wordt een sanitaire voorziening en een klein keukentje aangebracht.

Als onderdeel van het totale project worden er ook maatregelen getroffen om de biotoop rond de Annamolen te verbeteren. Langs de Bocholterweg zullen een aantal hoogopgaande bomen worden verplaatst waardoor de windvang van de molen verbeterd wordt. Het is de bedoeling dat alle werkzaamheden begin oktober 2010 zijn afgerond en dat de wieken van de  Annamolen van Keent op de Limburgse molendagen van  2 en 3 oktober trots zullen draaien.

De hele restauratie wordt bekostigd uit een bijdrage van de gemeente Weert en uit subsidies van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en van de Provincie Limburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.