Goed nieuws over Odamolen

Goed nieuws is er te melden over de Odamolen op Boshoven. Eigenaar Herman Rubingh is druk bezig met het opknappen van deze markante molen langs de Zuid Willemsvaart.

Bestuursleden van de Molenstichting Weerterland troffen Herman deze week op zijn molen aan terwijl hij druk bezig was het hekwerk rond de molenberg te vernieuwen. Bovendien heeft de particuliere moleneigenaar een groot aantal werkzaamheden op stapel staan en zijn er plannen om ook het nodige aan groot onderhoud aan de molen uit te voeren. Zo hebben korte en lange spruit en de schoren en andere delen van de molen een schoonmaak- en verfbeurt nodig.

Opmerkelijk is het idee voor een grote molenklusdag later dit jaar op de Odamolen. Een groot aantal vrienden, bekenden en buurtgenoten van molenaar Rubingh komt dan één dag of weekeinde lang op en rond de molen de handen stevig uit de mouwen steken om allerhande kleinere werkzaamheden uit te voeren.

,,Een aardige aanpak die zeker de betrokkenheid van de buurt bij een molen vergroot”,  vindt de Molenstichting Weerterland.

U leest via de Molenstichting Weerterland ongetwijfeld t.z.t. meer over dit plan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.