Nieuwe fietsroute van Molenstichting

Tijdens landelijke molen- en gemalendag 2010 presenteert de Molenstichting Weerterland een nieuwe ongeveer 32 km lange fietsroute. Start van de mooie fietstocht door het buitengebied van Weert is bij de Wilhelmus Hubertusmolen nabij de Stadsbrug in Weert. De tocht voert langs alle zes Weerter windmolens; Weert, Swartbroek, Tungelroy, Keent, Boshoven en Laar.

De fietsroute is op 8 en 9 mei te koop bij de stands van de Molenstichting Weerterland bij de Wilhelmus Hubertusmolen aan de Oude Hushoverweg in Weert en de Sint Jansmolen in Stramproy. Na 8 en 9 mei is de fietsroute ook te koop bij de VVV Weert.

De routebeschrijving geeft veel informatie over de vele interessante bouwwerken: molens, kapellen,wegkruisen.kerken en oude monumentale boerderijen, die men tijdens de tocht tegenkomt.

Vanuit Weert gaat de route die helemaal over goed begaanbare wegen en vrijliggende fietspaden langs Leuken en Swartbroek naar Tungelroy en verder naar Keent, Boshoven en Laar. Ook een bezoek aan de werkplaats van Adriaens Molenbouw Weert is in deze tocht opgenomen.

Vorig jaar bracht de Molenstichting Weerterland al een fietsroute langs de molens van Stramrpoy, Haler-Uffelse en het Belgische Molenbeersel uit. Ook deze fietsroute is nog verkrijgbaar en zal eveneens tijdens de landelijke molen- en gemalendag te koop zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.