Nieuwe contracten voor vrijwillige molenaars

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Antoniusmolen van Laar hebben vijf vrijwillige molenaars die op de door de Molenstichting Weerterland beheerde vier Weerter gemeentelijke windmolens draaien en malen, maandagavond de nieuwe molenaarscontracten ondertekend.
Het opstellen van nieuwe gebruiksovereenkomsten voor deze vier molens was noodzakelijk vanwege de overdracht van het beheer over de 4 molens door de gemeente Weert naar de Molenstichting Weerterland.
In de contracten leggen de Molenstichting Weerterland en de vrijwillige molenaars hun wederzijdse afspraken en plichten ten aanzien van het gebruik en onderhoud van deze molens vast. Zo is in de contracten ook geregeld dat de vier molens voortaan maandelijks minimaal acht uur draaien.
De Molenstichting Weerterland introduceert bij deze gelegenheid een speciale draairegeling om het draaien van de molens extra te stimuleren. Eens per jaar ontvangen de vrijwillige molenaars een vergoeding per asomwenteling van de molen. 
De opbrengst van de actie Vriend van de Molens in het Weerterland wordt in z’n geheel gebruikt voor deze draairegeling. “Zo helpen particulieren uit Weert en de regio concreet met hun maandelijkse vriendendienst van één tot vijf euro mee om de wieken van de molens te laten draaien”, constateert voorzitter Frits Weerts van de Molenstichting Weerterland. 
Meer over de actie Vriend van de Molens in het Weerterland kunt u lezen op de website van de Molenstichting Weerterland http://www.molensinweert.nl/ . Daar kan men zich ook online aanmelden als Molenvriend. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.