Molenstichting gaat weer op excursie

Molenstichting Weerterland gaat op zaterdag 24 april 2010 weer op excursie. De jaarlijkse reis van de Molenstichting Weerterland met de vrijwillige molenaars (i.o), Vrienden van de Molens en andere mensen met belangstelling voor monumenten, monumentenbehoud, molens en techniek is inmiddels een traditie.

Dit jaar gaat de dagtocht richting Heeswijk-Dinther, Lottum, Albeck in Duitsland en Arcen bij Venlo.
De herbouw van oude (gedeeltelijk) vervallen molens en het hergebruik van monumentale molens waardoor deze molens een hedendaagse, maar wel bij het monument passende bestemming en gebruik kennen, is dit jaar het thema van de dagtrip.
Bezocht worden tijdens de reis de monumentale en de voorbije jaren gerestaureerde en (gedeeltelijk) herbouwde Kilsdonkse molen in Heeswijk Dinther en Houthuizermolen in Lottum. Bij de Kilsdonkse molen verzorgt meester molenbouwer Wim Adriaens van Adriaens Molenbouw Weert BV een speciale technische rondleiding waarbij uitgebreid stil wordt gestaan bij de vorig jaar voltooide omvangrijke restauratie van dit unieke molenensemble. Ook de Houthuizermolen bij Rozendorp Lottum is een sprekend bewijs dat door particulier initiatief een volledig vervallen molen fraai herbouwd kan worden. 

In het Duitse Albeck worden de Kokermühle en Steprathermühle bezocht en de reis wordt afgesloten met een bezoek aan de Wijmarsche watermolen waarin tegenwoordig graanbranderij De IJsvogel is gevestigd. Al met al een gevarieerde en gezellige dag.
Boeken kan online via de website van de Molenstichting Weerterland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.