Molens moeten draaien

Om te bevorderen dat de windmolens in Weert zo vaak mogelijk draaien, introduceert de Molenstichting Weerterland een draairegeling. De vrijwillige molenaars van de vier gemeentelijke windmolens die de Molenstichting Weerterland beheert, ontvangen voortaan een jaarlijks vast te stellen vergoeding voor het aantal omwentelingen dat de molens gedraaid hebben.

De vier gemeentelijke windmolens, de beide Sint Annamolens (Keent en Tungelroy) en de Sint Jansmolen en De Nijverheid in Stramproy, zijn al van tellers voorzien die het aantal omwentelingen registreren. Deze draaivergoeding wordt ééns per jaar uitbetaald als extra naast de vaste onkostenvergoeding die de vrijwillige molenaars per kwartaal ontvangen.

Molenstichting Weerterland wil de financiële ondersteuning die de Molenstichting jaarlijks ontvangt via de actie Vriend van de Molens voor deze draairegeling reserveren. Zo wordt het geld dat de Molenstichting Weerterland van de Molenvrienden krijgt rechtstreeks aangewend om de molens vaker te laten draaien.

Ook zullen bezoekers van de molens voortaan nadrukkelijk uitgenodigd worden om tijdens een molenbezoek ook een kleine bijdrage voor dit draaifonds te doneren.

Op de foto: teller in de Sint Jansmolen in Stramproy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.