Olieslagwerk in De Windlust

Leerlingen van VMBO school Het Kwadrant uit Weert en van VMBO school Gilde opleidingen uit Venlo zijn samen met studenten van de PTH Eindhoven bezig een olieslagwerk in molen De Windlust op Roeven in Nederweert te plaatsen.
Ook vrijwilligers van het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof leveren aan dit interessante project hun waardevolle medewerking. Het geheel staat onder controle van Adriaens Molenbouw uit Weert.

Veel uiterst interessante informatie over het hoe en waarom en de (technische) achtergronden van dit voor Zuid-Nederland behoorlijk opmerkelijke project is te lezen op de website http://www.windstill.nl/ Daar moet u zeker eens een kijkje gaan nemen. Het is een uitstekend voorbeeld van hoe bedrijfsleven, onderwijs, overheid en de molenwereld, door intensief samen te werken, veel voor de molens kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.